Kempen Kayaks | Welkom

WELKOM

 

De Kempen biedt  meer mogelijkheden dan zwemmen, fietsen en wandelen. Weinig mensen weten dat ze hun eigen streek op een heel verrassende en ontspannende manier kunnen ontdekken: door een tochtje over de Kleine Nete. Die is immers geschikt tussen Retie en Grobbendonk voor de kano- en kajakvaart.

Het volledige traject is 25km lang, en er zijn zes in- en uitstapplaatsen. Je hoeft dus niet het volledige traject te doen.  Je kunt beginnen in Retie en stoppen waar jezelf wil. De eerste halte en tevens beginpunt is ter hoogte van de watermolen in Watermolen te Retie. Op deze plek aan de Kleine Nete zijn er 3 boottypes beschikbaar. Een 1-persoonskajak, 2-persoonskajak met de mogelijkheid een kind tot 4jaar extra in mee te nemen en de 3-persoons kano. Hier laten we ook een extra kind toe indien beiden niet ouder zijn dan 7 jaar.

De prijzen blijven hetzelfde, of je nu tot de eerstvolgende halte aan de watermolen in Kasterlee vaart, of het hele traject tot aan de watermolen van Grobbendonk. De sportievelingen en genieters hoeven zich bij aankomst niets aan te trekken van hun kano of kajak. Deze worden immers door ons opgehaald. Deze mogen na afspraak op eender welke halte achter gelaten worden. Voor het personenvervoer staan we echter niet in. Wie met de kajak of kano vertrekt, moet dus zelf zorgen voor vervoer naar het beginpunt of zich laten ophalen.

Onderweg kom je langs enkele prachtige natuurgebieden zoals De Zegge, Snepkensvijver, het Zwart Water en het Peertsbos. Je passeert ook de Kempense Heuvelrug.
Rustig dobberend op het gezapige ritme van de Kleine Nete, waan je je haast alleen op de wereld. Dat is echter buiten de talrijke water- en oeverbewoners gerekend, die zich geregeld laten zien. Het ijsvogeltje, de waterral en de blauwe reiger wachten op hun maaltijden op het water. Groene kikkers zoeken onderkomen in de weelderige plantengroei waaronder waterranonkel, sterrenkroos, fonteinkruid en egelskop op de oevers.
Kortom, een gedroomd dagje uit voor het hele gezin!